Hirdetés

Orbán Viktor tegnap délután tartotta évértékelőjét a “karmelita főhadiszállás” lábánál a Várkert Bazárban. Az elkordonozott protokoll eseményen a mérvadó sajtó nem vehetett részt A szervező Polgári Magyarországért Alapítvány a döntést a helyszín befogadóképességének szűkösségével indokolta, hiába tartják az évértékelőt évek óta itt. A 24.hu mellett így járt a Telex, az RTL, a Blikk és a Szabad Európa is, a külföldi médiumok közül pedig az AP, az AFP, a Reuters, a Bloomberg és a Xinhua.

A 24.hu összefoglalójának zöld részletei: 

A folyók vize beömlik az országba, de csak rajtunk múlik, hogy mennyit tartunk itt.

A biztonsági és környezetvédelmi szempontokat figyelembe kell venni és csak az európai előírásoknak megfelelő üzemeket szabad engedélyezni, miközben a gyárak építése terén más országokkal is versenyezni kell, amelyben a magyar kormányt Orbán szerint „a külföldről pénzelt dollárbaloldal” akadályozni próbálja. Magyarországon el kell kerülni, hogy bezárják az autógyárakat és áthelyezzék máshova. Győr, Kecskemét, Debrecen, Szeged, Szentgotthárd – hozza a példákat, hozzátéve, hogy több mint 13 ezer milliárd forintot termel az autógyártás Magyarországon.
A magyarországi zöld autótechnológiai átállás hatalmas gazdasági és politikai siker.

A jövő a zöld energiáé

A kormány stabilitásának hála villámgyorsan tud alkalmazkodni az ország a változásokhoz, ez behozhatatlan versenyelőny, azért is csípi oly sokak szemét – jegyezte meg Orbán.  A zöld energiával tisztább, élhetőbb lesz az ország és megszabadulhatunk az energiafüggőségtől.

Paks élettartamát meghosszabbítjuk, Paks II-t megépítjük, és jönnek a naperőművek, ez utóbbi szektorban minden eddigi rekordot megdöntött az ország – állítja Orbán. 
A miniszterelnök szerint hamarosan felépülnek a tartalékerőművek, mindössze néhány évre vagyunk az energiafüggetlenség korszakától. Az már keményebb dió, hogy hogyan tároljuk a megtermelt energiát, de már csak néhány év kérdése, és a személyes életterünkben mindenhol ott lesznek az energiatároló-eszközök, erre a kormány több száz milliárd forintot fordít.

A kegyelmi botrány, sorsfordító választások és a brüsszeli műhús – a beszéd legfontosabb pillanatai videón:

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban. Budapest, 2024. február 17. kép: MTI/ Koszticsák Szilárd

Lásd még:

Évértékelő: volt néhány meglepő mondata Orbánnak

Celebeknek természetesen nem volt helyhiány az évértékelőn, mint a sajtónak

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás