Hirdetés

Az sem állítja meg Mészáros szállodaépítését Fertőrákoson, ha a saját tulajdonosaikkal kell lebontatni a cölöpházakat.

Az állam Mészáros Lőrinc cégét bízza meg egy sokmilliárdos beruházással. Láttunk már ilyet. Fertőrákoson viszont egy nemzeti parkba, természetvédelmi területre vonultak fel a gépek, hogy ott szállodát, apartmanházakat, sportközpontot és efféléket építsenek. Mindezt állami pénzből úgy, hogy azt sem tudni, ki üzemelteti majd ezeket a szolgáltatásokat. Sőt, ahhoz, hogy ezt megtehessék, mások partmenti házait egyszerűen elbontatják, a tulajdonosok saját költségére.
A 444 bemutatjaOrbanisztán természetvédelme.

Fertő tavi vízitelep fejlesztés: állítások és cáfolatok

Napról-napra nő a Fertő tavi vízitelep jelenleg tervezett fejlesztését kritizálók tábora, akik szkeptikusan szemlélik Magyarország jelenleg legnagyobb állami, idegenforgalmi célú beruházását. A Fertő Tó Barátai mozgalom egyik törekvése, hogy a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon. A beruházás száz százalékban költségvetési forrásból valósul meg, ezért különösen fontos az adófizetők tájékoztatása, amelyre a zrt-nek 300 millió forintos kommunikációs pénzügyi keret áll rendelkezésére.

Az alábbi összeállítás Kun Zoltán, a Fertő Tó Barátai mozgalom szakértőjének elemzésén alapszik, aki a WCPA (Természetvédelmi Világszövetség Védett Területeinek Világbizottsága) európai irányítótestületének is tagja. A civil mozgalom egyik törekvése, hogy a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon a tervezési folyamatokról, egyeztetésekről, az engedélyekben szereplő előírások betartásáról és a jövőbeni üzemeltetési tervekről.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás