Hirdetés

A klíma- és ökológiai válság már mindennapjaink valósága. Ez most a létező egyik legsúlyosabb fenyegetés saját és gyermekeink élete, jövője szempontjából. A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó kapcsán a Greenpeace Magyarország sorra vette, hogy a magát klímabajnoknak hirdető Orbán kormány mit tett a környezet- és természetvédelmi ügyekben az elmúlt évek során.

Zöld számvetés Magyarországon, 2021

Nincs idő a tétlenségre – olyan ambiciózus intézkedésekre van szükség, melyek valóban azt segítik, hogy minél gyorsabban és minél kisebb veszteséggel kilábalhassunk ebből a válságból, melyet már hazánkban is a bőrünkön érzünk. A magyar kormánynak ezért valódi elkötelezettséget kell felmutatnia, mellyel elkerülhető a klímakatasztrófa és az ökológiai összeomlás. Nem hagyjuk, hogy megválasztott politikusaink elherdálják gyerekeink, unokáink jövőjét, természetromboló beruházásokkal, gyenge klímavédelmi intézkedésekkel, kivéreztetett környezetvédelmi intézményrendszerrel.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó kapcsán a Greenpeace Magyarország sorra vette, hogy a magát klímabajnoknak hirdető magyar kormány mit tett az országunk számára legfontosabb környezet- és természetvédelmi ügyekben, valamint az éghajlatvédelemben az elmúlt évek során.

A Fertő tó pusztítása, az uniós klímavédelmi megállapodás megvétózása, az emberek egészsége helyett a légszennyező autógyártó cégek érdekének képviselete, a kishantosi biogazdaság tönkretétele, és a klímagyilkos Mátrai Erőmű életben tartása csak néhány azok közül az intézkedések közül, amelyekkel a kormány ahelyett, hogy a fenntarthatóság irányába mozdította volna Magyarországot, csak tovább veszélyeztette hazánk éghajlati biztonságát és tovább pusztította természeti kincseinket.
RÉSZLETEK A GREENPEACE HONLAPJÁN>>>

Kapcsolódó anyagok:

Orbán élelmiszer-pazarlás elleni törvényjavaslata szimpla lenyúlás, mely a választási kampány része?

Az Orbán rezsim újabb szögeket vert a természetvédelem koporsójába

Az unió is felelős Orbánék környezetpusztításáért

Ennyit az orbáni propaganda rezsicsökkentésről

Megtudtuk, miért ad át Orbán velencei-tavi ingatlanokat L. Simon Lászlónak

Cola puska petpalack

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk

Dráma a Zöld Hídnál

Idén már a fűtésért kell hálásnak lennünk

Isten veled MÁFI

Kishantos: az igazságot csak egy betű választja el a gazságtól

Áder szavaival üzent a Greenpeace Palkovicsnak: PR-mutatványok helyett cselekvést

A zöld agrárfelsőoktatás orbáni zsákutcája

A rezsicsökkentés miatt előbb utóbb szitává válik a hazai ivóvíz hálózat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás