Hírek
Az E171 jelzésű élelmiszerszínezéket fehér színű ételek előállítása során használják. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság vizsgálata során most arra jutott: az anyag karcinogén lehet.
Hírek
Az E171 jelzésű élelmiszerszínezéket fehér színű ételek előállítása során használják. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság vizsgálata során most arra jutott: az anyag karcinogén lehet.
Hírek
A világ csaknem összes gleccsere veszít tömegéből, méghozzá gyorsuló ütemben – állapította meg egy tegnap közzétett, minden korábbinál átfogóbb nemzetközi tudományos kutatás. A fontos vízforrást jelentő gleccserek elapadása hosszabb távon víz- és élelemhiányhoz vezethet.
Hírek
Ha azt hinnénk, hogy az élelmiszerbizonytalanság a jövő zenéje, és még nem kell vele foglalkoznunk, tévedünk – már most egyötödével kevesebb élelmiszert termelünk az 1960-as évekhez képest, csak a technológiai fejlődés ezt eddig ügyesen palástolta.
Hírek
Az egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok kivezetése volt a témája a Nébih VI. Kerekasztal rendezvényének, melyen az élelmiszergyártás, a kereskedelem, a vendéglátás és a hatóság képviselői mellett a csomagolástechnológia szakértői is részt vettek. A középpontban a vásárlók szempontjából is kívánatos megoldási lehetőségek álltak.
Hírek
A világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában közölt tanulmány szerint a vízminőségben bekövetkezett változások jelentős hatással lehetnek a tavakon regisztrált halfogási adatok alakulására, ami kihat az adott régió gazdaságára és élelmiszerbiztonságára is.
Hírek
Az Élelmiszer-biztonság világnapján, 2020. június 7-én a WHO arra hívja fel a figyelmet, hogy nem egyes szervezetek, intézmények, iparágak, élelmiszerláncok ügye, hanem mindannyiunk felelőssége, hogy biztonságos, egészséges élelmiszer kerüljön az asztalainkra.
Hírek
A koronavírus járvány során a lakosság részéről természetes módon megnőtt az igény a védekezéshez fontos háztartási vegyipari termékek iránt, és ez egyúttal a háztartások készletfelhalmozásával is együtt járt. A veszélyesként osztályozott háztartási vegyszerek biztonságosan használhatók, de csak akkor, ha valóban betartjuk a termékcímkén található utasításokat és megfogadjuk az alábbi, tárolásra vonatkozó tanácsokat.
Hírek
Nem akarunk TTIP-t a hátsó ajtón keresztül! – civil szervezetek figyelmeztetnek az EU-USA kereskedelmi tárgyalások során várható kockázatos engedményekre.
Hírek
A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem csupán a sütés-főzéssel járó élelmiszerhulladékok – például tojáshéj – miatt, hanem sokszor a megmaradt készételek is a kukába kerülnek az ünnepek során. A Nébih Maradék nélkül programjának szakemberei összegyűjtötték azokat a praktikus, élelmiszer feleslegeket megelőző tanácsokat, amelyek segítségével maradék nélkül „vészelhetjük át” a… Tovább »
Hírek
2021 a Gyümölcsök és Zöldségek Nemzetközi Éve lesz. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) üdvözölte az ENSZ döntését két új, a táplálkozáshoz és a mezőgazdasághoz kapcsolódó nemzetközi nap és egy nemzetközi év létrehozásáról.
Az üzemeltető adatvédelmi irányelveivel kapcsolatosan ezen az oldalon további tájékoztatást kaphat.
Weboldalunk sütiket használhat a honlap optimizálásának céljából. A Sütik fontosak a weboldal megfelelő működéséhez, valamint a sütiket a felhasználói élmény fokozásának érdekében is használunk. Segítségükkel statisztikai adatokat gyűjtünk az oldal optimális működéséhez, és az érdeklődőnk preferenciáinak megfelelően fejlesztjük tovább weboldalunkkat.
Alapvető it biztonságtechnológiai szempontok alapján a tűzfalunk által elhelyezett sütik nem tilthatóak le, hiszen ez az oldal biztonsági kockázatát növelné.
A szükséges sütik nélkül az oldal felhasználása, az alapvető funkciók működése nem teljesülhet maradéktalanul! Kérjük az optimális felhasználás érdekében járuljon hozzá használatukhoz az alábbi gomb segítségével.