Hirdetés
Forrás: 24.hu

Egy kerítésen találták meg az ausztráliai tűzvészben szénné égett kengurut. Az állat a lángok elől menekülhetett, amikor fennakadt egy kerítésen. A megrázó kép a dél-ausztráliai Cudlee Creeknél készült.

Szeptember óta tombolnak bozóttüzek Ausztráliában, jelenleg öt állam is érintett. A katasztrófában már legalább 20 ember meghalt, de a lángok az ökoszisztémának is komoly károkat okoznak. Félő, hogy a katasztrófa után a táplálékhiány további élőlényekkel fog végezni. A Sydney-i Egyetem kutatói szerint a tüzekben félő, hogy 480 millió állat pusztult el, köztük 8 ezer koala Új-Dél-Walesben, ahol a 28 ezres populáció majdnem harmada megsemmisült.  Az Evening Standardnak nyilatkozó kutató, Mark Graham azt mondja, olyan gyorsan terjednek a tüzek, hogy az állatoknak egyszerűen nincs lehetőségük elmenekülni. Karácsonykor 72 koalát kezeltek egy új-dél-walesi állatkórházban súlyos égési sérülésekkel.

A pusztítást jól szimbolizálja az a felvétel, amelyen egy fiatal kenguru teteme látható. Az állat a lángok elől menekülhetett, amikor fennakadt egy kerítésen. A megrázó kép a dél-ausztráliai Cudlee Creeknél készült. Ausztráliában a nyár folyamán nem ritkák a bozóttüzek, a 2019-2020-as szezonban azonban az időjárási körülmények (a szélsőséges szárazság, a meleg és a szél) különösen kedveztek a lángok kialakulásának és terjedésének.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás