A rovat kizárólagos támogatója

A HÍR TV nézőinek nincs joga megtudni az igazságot? Célpontban: a közvélemény félrevezetésének tipikus esete. Kormányokon átívelő “agrárkarrierek”.

A nemzeti és keresztény média tegnapelőtt a HÍR TV Célpont című műsorában foglalkozott Kishantos ügyével… A Kishantosról készült műsor már a Hír TV honlapjára is úgy került, hogy a felületes szemlélő úgy láthatja, mintha az előző hírben szereplő disznóságok – beteg gyerekek pénzének elsikkasztása – is Kishantoshoz kapcsolhatóak lennének…   A műsor felvezető szövege: "Gumicsizma az asztalon. Az új bérlőket és az államot ekézi a kishantosi cég. Biogazdálkodás, csodakert , népfőiskola és traktor elé ugráló Greenpeace-aktivisták. Célpontban a több tíz millás köztartozás és Ángyán doktor védencei."

Igaz, hogy a műsorban elhangzik az is, hogy már csak 4 millió az a bizonyos – 10 évig (!) tartó perben keletkezett, és nem felhalmozott – tartozás, ez azonban nem akadályozta a szerkesztőt a "tíz millás felvezető" megírásában. Ez a nézők félrevezetése, a jó hírnévhez való jog megsértése.

DE HA ANNYIRA SZERETNÉK, AKKOR HÁT BESZÉLJÜNK ENNEK A "TARTOZÁSNAK" a keletkezéséről – mely az elmúlt 20 év történelmének esszenciája.

Ennek az ún. "tartozásnak" a története ugyanis kiemelkedő példája annak, hogy a háttérben már a 90-es évek közepén ott álló, kormányokon átnyúló, az országot, és a közvagyont iparszerűen lerabló privatizációs maffia beépített emberei hogyan játszadoznak a jóhiszemű, gyanútlan állampolgárokkal, hogyan játsszák ki a törvényeket ellenünk. A részletes történet itt olvasható >>>

Véletlen lenne, hogy ma ismét éppen ők vannak a legmagasabb pozíciókban???

Zászlós Tibor – aki 2001-ben vezérigazgatóként úgy "privatizálta" a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt-t – hogy dolgozói privatizációnak álcázva lényegében ingyen kapták meg 4-en a 2 milliárdra becsülhető értékű céget… Kaptak hozzá 1,5 milliárd Ft nagyon kedvezményes hitelt is, hogy megálljanak a lábukon. Az ingyen kapott gazdaságot 2006. májusában aztán egy svájci fantom cég beiktatásával eladták egy német érdekeltségű cégnek… 9000 hektár állami tulajdonú földön gazdálkodik a cég. Ezek a területek közvetlenül szomszédosak a kishantosi gazdaság földjeivel. Érdekes módon ezt a 9000 hektárt és még sok hasonló hátterű sok ezer hektárt nem osztják fel a "Földet a gazdáknak programban". "Még nem járt le a szerződés" mondta Kutasi István, az NFA Fejér megyei vezetője, amikor a "9000 hektárt vigyétek!" feliratú transzparens mellett elhaladt. Valóban nem járt le… mert 50 évre kötötték – annak ellenére, hogy ezt az akkori jogszabályok nem tették lehetővé, mert 10 év volt a maximum – de Sebestyén úr, aki akkor is a vagyonkezelő élén állt – kreatívan megoldotta. "Piszkos 12-nek" nevezik még ma is azt a 12 volt állami gazdaságot, melyet ugyanerre a kaptafára raboltak ki a közvagyonból – törvényesnek látszó keretek között. Zászlós Tibor ma is vezérigazgató a Mezőfalvai Zrt-nél, és idén tavasztól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egész magyar mezőgazdaságért felelős alelnöke.

Dr. Sebestyén Róbert Ő volt az, aki levelében arról tájékoztatta a kishantosiakat, hogy a szerződés lejárta után további egy évre megbízási szerződés köthető a kishantosi földekre – hogy az AKG 5. éve teljesíthető legyen. Aztán meggondolta: 2012. október 10-én kiírták a pályázatokat a földekre úgy, hogy Kishantosnak még egy évre szóló érvényes szerződése volt. Így esély sem maradt a megbízási szerződésre, amit annak ellenére, hogy csak 1 évre köthető – már 3. éve alkalmaznak 35.000 hektáron a "baráti" Kft-k és Zrt-k esetében, mint ahogy azt a Bíróság döntése alapján a Blikk-nek kiadott anyagban láthatjuk. (Sebestyén Róbertet tegnap leváltották a nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) elnöki posztjáról. – a szerk. )

Dr. Éder Tamás – 1999-2000-ben az ÁPV Rt. Mezőgazdasági Portfóliójának igazgatója – így az állami gazdaságokért is felelős vagyonkezelő. Az ő hivatali idejében zajlott a 12 állami gazdaság privatizációra való felkészítése, melynek része volt Kishantos ellehetetlenítése. Állami vagyonkezelőként vonakodott dönteni a romos, használaton kívüli kishantosi major eladásáról, mely megindíthatta volna a kishantosi ökológiai mintagazdaság fejlődését. De nem vonakodott a 2000. decemberi törvénytelen parlamenti döntés alapján a 12 állami gazdaságot ingyenesen átadni a Magyar Fejlesztési Banknak. Innen kezdve már a banktitok leple alatt folytatódhatott a közvagyon megrablása. A "hatékony" munka érdekében az akció idejére a privatizációért felelős MFB ügyintézőt kinevezték a Mezőfalvai Rt. Igazgatóságának elnökévé is… Ez az innovatív eljárás aztán valóban felgyorsította az eseményeket – a tárgyalások és a döntéshozatal leegyszerűsödött – az augusztusi hőségben, amikor mindenki szabadságon van – néhány hét alatt elzajlott a privatizáció.
Éder Tamás ma Csányi Sándor jobb keze, és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara teljes magyar élelmiszeriparért felelős alelnöke.

Dr. Szabó Csaba – 1999-2000-ben az ÁPV Rt. Mezőgazdasági Portfóliójának igazgató helyettese – tehát Dr Éder Tamás helyettese volt. Ő szabotálta el a kishantosiak szerződés módosításának elkészítését – ezért nem nyerhették meg a 10 évig húzódó pert a kishantosiak – mert a szerződés írásos módosítása a megállapodás ellenére nem készült el. A megállapodás tényét több tanú is bizonyította a bíróság előtt, akik jelen voltak a tárgyalásokon, de a föld ügyekben a törvény úgy rendelkezik, hogy csak az írás számít – az pedig nem készült el…

Dr Szabó Csaba Dr Éder Tamás mellett szintén részt vett a "piszkos privatizáció" előkészítésében. Sokszor járt akkoriban Mezőfalva Sismándon. Most ő is újra színre lépett: először a vörös iszap katasztrófa pénzek kezelését bízta rá Orbán Viktor, majd a föld ügyekért felelős miniszteri biztosnak nevezték ki. Jelenleg a több ezer hektáron legeltetéses bio állattartással foglalkozó 100 %-os állami tulajdonú Hortobágyi Génmegőrző Nonprofit Kft vezérigazgatója, ami önmagában aggasztó, hiszen az ott szükséges szakmai tudással, tapasztalattal nem rendelkezik – jelentős vagyonok mozgatásában és célba juttatásában viszont igen – így egyre többen aggódnak Hortobágyért. Dr. Szabó Csaba 130 milliós közvetlen kárt, és több száz milliós közvetett kárt okozott szándékos mulasztásával Kishantosnak. (Lásd: Büntetőügyek és vezetőváltás a Bükki Nemzeti Parkban – a szerk.)

Új szereplő, méltó utód a történetben Dr Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár is. Pályakezdő jogászként került a Fideszhez, majd alig néhány év alatt pártkatonaként ült az állampolgári székbe – hogy nemzeti vagyonunk legfontosabb, stratégiai részét, az állami tulajdonú termőföldeket kézbe vegye. Eddigi megnyilatkozásaira még a politikába belefáradt polgárok is felkapják a fejüket, hiszen harcos kirohanásaiban láthatóan nem korlátozzák őt az ismeretek, és a tények. Valószínűleg túl is fogja szárnyalni Dr. Szabó Csabát – akinek földügyi biztossága az újabb és újabb államtitkári és miniszteri biztosi kinevezések között már nem is olyan biztos.

Tudja-e a vidékfejlesztési minisztérium, hogy mivel foglalkozik a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ? tette fel e kérdést Szél Bernadett nemrég a parlamentben Bitay Márton Örsnek, majd kishantosi termékekkel teli kosarat adott át az állami földprogramért felelős államtitkárnak.

Szél Bernadett  ajándék biokosara  Bitay Márton ÖrsnekSzél Bernadett ajándék biokosara Bitay Márton Örsnek

 

Bitay Márton mindenesetre elszánt hévvel vetette bele magát a harcba – kőkemény elszántsággal és döbbenetes hazugságokkal igyekszik lejáratni a közérdekért önzetlenül dolgozó kishantosiakat. Láthatóan addig nem nyugszik, míg meg nem semmisíti Kishantost. Mindenesetre komoly káderhiánnyal küzdhet Orbán Viktor, ha nem talált alkalmasabb, hozzáértőbb embert az egész országban erre a fontos és történelmi jelentőségű kormányzati pozícióra. Ennél már csak az lehet rémísztőbb feltevés – hogy nagyon is alkalmas Dr. Bitay Márton a neki szánt feladatra.

A Célpont műsorára visszatérve – elgondolkoztató, hogy éppen a kormány legelkötelezettebb híveit tartja tudatlanságban, vezeti félre a kormányzati média. Az pedig, hogy az igazat nem szabad elmondani Kishantosról – bizonyítja a kishantosiak igazságát. Ángyán elleni bosszúról beszélnek sokan – ez a műsor is ezt sugallta. Üzenem nekik, hogy ez itt egy ország, melynek törvényei vannak. Az állami vagyon és az államapparátus vonatkozásában nem értelmezhető a bosszú fogalma. A bosszú maffia fogalom…

2013. november 16.
Ács Sándorné

Kishantos továbbra is közvetlen veszélyben van! A Greenpeace felhívása >>>
 


Kishantossal kapcsolatos cikkeink >>>

 A vélemény oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás