Hirdetés
(X)

A klímaváltozás nem egy jövőbeli esemény: szinte elviselhetetlen hőhullámok, özönvízszerű esőzések, új kártevők, hosszú, száraz időszakok formájában már most is érzékelhetjük egyre erősödő hatásait. December 18-ig jelentkezhet a 6 napos ingyenes, gyakorlatorientált tréningsorozatra.

A változás azonban tovább folytatódik és az előrejelzések szerint az elkövetkező évtizedekben további extrém hatások várhatók. Ráadásul a kutatások szerint a klímaváltozás szempontjából hazánk Európa egyik legsérülékenyebb országai közé tartozik. A felkészülés elkerülhetetlen. Mégis: a rendelkezésre álló információ kevés vagy hiányos, a hazai önkormányzatok és döntéshozóik nincsenek kellőképpen informálva a klímaváltozás településüket, vagy akár hétköznapjaikat érintő káros hatásairól – a helyi alkalmazkodási ismereteket átadó Klímaválasz tréning éppen erre a problémára ad megoldást.

Az elsősorban önkormányzati vezetőknek és helyi érintetteknek szóló 6 napos ingyenes, gyakorlatorientált tréningsorozat során a résztvevők saját településük problémáinak megoldására összpontosítanak, konkrét, településükre szabott intézkedéseket dolgoznak ki a környezeti változásokra való felkészülés érdekében, és helyi, példamutató kezdeményezéseket is meglátogatnak.

A programban 4 régió: Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Alföld és a Közép-Magyarország régió keleti fele, 7 turnusban összesen 140 önkormányzati vezető vagy szakmailag érintett kolléga vehet részt, akik közül a tréninget legsikeresebben teljesítők 2016. nyarán norvég tanulmányúton is részt vehetnek.

A képzésekre már csak korlátozott számban lehet jelentkezni december 18-ig a http://www.klimavalasz.hu/trening_regisztracio oldalon, ahol minden szükséges információt és a tréning alapját adó kutatási eredményeket is megtalálják az érdeklődők.

A Klímaválasz projekt izlandi, lichtensteini és norvég támogatásból valósul meg.
 

Klímaválasszal segítik a tájékozatlan önkormányzatokat

Klímaválasszal segítik a tájékozatlan önkormányzatokat

A településvezetők 70 %-a szerint a klímaváltozás súlyos probléma Magyarországon. Az önkormányzatok átlagosan 12 millió forintot (költségvetésük 4%-át) fordították a környezeti károk enyhítésére tavaly annak ellenére, hogy 2014 ebből a szempontból meglehetősen eseménytelen volt. Ez az arány viszont akár a tízszeresére is nőhet egy-egy váratlan, extrém esemény bekövetkezésekor— derül ki az Energiaklub legfrissebb felméréséből.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás