A rovat kizárólagos támogatója

Bár sokak szerint már eldöntetett, hogy a Duna partjára tervezett atlétikai stadion megépül, hiszen már javában folyik a tereprendezés, melyen más most az Orbán Mészáros család nyerészkedik, azért sokan vannak, akik tiltakoznak az értelmetlen 40.000 fős betonmonstrum ellen. A zöldnek itt, de a 200000 millió (!) forintnak máshol a helye!  Tiltakozz Te is!

9600 tonna acél, 31 ezer köbméter vasbeton és 75 ezer négyzetméter épület helyett lehetne inkább ez a Duna-parton? Milyen funkció kellene még? Mi az, ami nem kell? Képzeljük el egy pillanatra, hogy olyan országban élünk, ahol a politikusok bevonják a lakosokat a közterek fejlesztésébe, megújításába. Ahol van közösségi tervezés, ahol bele lehet szólni a minket legzsigeribb módon érintő közügyekbe. Így például abba, hogy mi épüljön a Duna-parton. Szerintetek mi épüljön?

Tiltakozzunk közösen a Duna-parti stadion ellen! A területen jelenleg a régi épületek bontása, “rozsdátlanítás” zajlik. Dekorálós figyelemfelhívást szervezünk június 11-14. (csütörtök és vasárnap) között a Duna-parti helyszínen. Segíts kidekorálni a bontási területet lezáró palánkot. Csupán 10 percet kérünk a helyszínen, bármikor ebben a négy napban.

2020. június 11. és 14. (csütörtök és vasárnap) között menj el a Rákóczi híd pesti hídfőjéhez, ahonnan a palánk indul. KÉT DOLGOT KÉRÜNK:
1) Ragassz rá feliratot vagy képet! Cellux jól ragad a palánkra.
2) Készíts szelfit a feliratoddal/képeddel, és töltsd fel ide az esemény oldalára kommentben. Használd a #stadioff hashtaget.

Betartjuk a veszélyhelyzet gyülekezésre vonatkozó korlátozásait, így az esemény 4 napon keresztül tart, nem fogunk tömegesen egyszerre egy helyen gyülekezni. Nem célunk, hogy rongáljuk a palánkot. Kipróbáltuk, celluxal egyszerűen rá lehet ragasztani a feliratot/képet, mely szükség esetén könnyedén eltávolítható.
Ha nem tudsz kimenni a helyszínre ebben a 4 napban, az otthon készített fotókat is várjuk a kommentek között.

FELIRAT ÖTLETEK:

StadiOFF – ParkON; OFFoljuk a stadiont; pOFFon a stadionnak; Duna PARKOT; Nem kell stadion; Élhető Budapestet; Beton helyett fákat. Vagy egész mondatban: Stadion helyett PARKOT a Duna-partra!

KÉP ÖTLETEK:

Kép parkról, városi erdőről vagy akár magadról, hogy itt jártál. Kinyomtathatod a facebook-eseményben található grafikát is, hogy milyen parkot képzelünk ide.
A feltöltött fotókból montázst készítünk az eseményt követően.
#stadioff #stadionhelyettparkot #atlétikaistadion

Az életterünkért, a környezetünkért aggódó civilek és közéleti személyek nemrég aláírásgyűjtést kezdtek  Stadion helyett PARKOT a Duna-partra! címmel, melyet itt TE is aláírhatsz

Tisztelt Miniszterelnök úr! Tisztelt Kormánytagok!

1. Stadionstopot a Duna-parton! Azt kívánjuk, hogy a kormány ne építsen stadiont a ferencvárosi Duna-partra.
2. Beton helyett fákat! Azt kívánjuk, hogy hatalmas épületek helyett közpark létesüljön a kormány támogatásával a pesti Duna-part egyik utolsó még beépítetlen területén.
3. A felszabaduló pénzből támogatást a járvány miatt bajba jutott embereknek! Azt kívánjuk, hogy az így felszabaduló mintegy 200 milliárd forintból a kormány azokat az embereket, családokat és vállalkozásokat támogassa, akik a koronavírus-járvány miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.
4. A járvány okozta veszélyhelyzetben a budapesti egészségügyi ellátórendszer fejlesztése létfontosságú! Azt kívánjuk, hogy a budapesti egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére a kormány biztosítson forrást.

További videók az aláíróktól >>>

Kapcsolódó anyagok:

Stadion helyett PARKOT a Duna-partra

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás