A rovat kizárólagos támogatója

Nem lehet úgy védeni egy fajt, hogy rágumipókozok egy természetvédelmi őrt, meg két madarászt, és akkor azok jól megvédik. Alapvetően az élőhelyeket kell védeni, megőrizni, megfelelően visszavadítani. Sok-sok érdekesség egy órában Orbán Zoltánnal a bushmeattól a koronavíruson, és a zoonózison át az ismeretterjesztésig.

A greenfo 2. podcastja annak az zöld ismeretterjesztőnek a madárbarát kertjéből jelentkezik, aki nemrég megkapta a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének hiteles tájékoztatásért díját. Orbán Zoltánnal a Magyar Madártani, és Természetvédelmi Egyesület szóvivőjével a 17. kerület kertesházas-övezetének egyik madár és rovarbarát kertjében beszélgetett Sarkadi Péter.

Orbán Zoltán és Sarkadi Péter podcast felvétele

A kert egyébként ismerős lehet a madárbarátoknak, hiszen az MME honlapján található cikkekhez a fotók és videók egy része itt készült.

A beszélgetés sok-sok területet érint:

40 évnyi MME tagság – út a szóvivőségig.
Ismeretterjesztés: saját kert, fotó, videó lustaság és praktikum.
Filléres szemléletformálás: a darázsgarázstól a 3211 személyes szekrényes méhecskehotelen át a hangyaleső homoktálcáig.
Mi köze van az alacsony természetvédelmi médiakommunikációnak az egészséges életmódhoz?
Miért nem működik jól a zöld szemléletformálás ott, ahol nem az oktatási, hanem a sok mindenben ellenérdekelt agrártárca alá került az környezet-és természetvédelem?
Természetvédelem kontra agrárium.
Napi madarászkodás: a fecskvédelemtől a home office városi madarakig.
Ökoszisztéma szolgáltatás: a rovarpusztulás, háromszoros nagyságrenddel veszélyesebb a fajok kihalása a klímaváltozásnál.
COVID19 – zoonózis – bushmeat.
Koronavírus és a szóvivő macis sapkás karantén videója.

 

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás