Hirdetés
greenfo/MTI

Tegnap mutatták be “A vadászat választott engem” című könyvet, amely Semjén Zsolt vadászatról szóló filozófiai írásait és Bayer Zsolt kormánypropagandista novelláit tartalmazza. A Nimród Könyvek első kötetének bemutatóján a miniszterelnök-helyettes is megszólalt.

Ilyen típusú kötet eddig nem született, hiszen négy műfaj alkot benne egységes ívet – mondta el Semjén Zsolt a könyvbemutatón. Azt mondta, a céljuk az volt, hogy a vadászoknak és a nem vadászoknak is útravalót adjanak: érveket mutatnak a vadászoknak, hogy miért vadászunk, miért helyes, hogy vadászunk, a nem vadászok pedig élményszerűen átgondolhatják a vadászat lényegét, szükségességét.  A kötet lehetővé teszi, hogy a vadászatról szóló filozófiai írások mellett megjelenhessenek irodalmi lírai vallomások, Vásáros Zsolt installációi és Szőke Gábor Miklós elementáris szobrai. A kötet előszavát Farkas István piarista atya írta, teológiai távlatot adva – mondta Semjén Zsolt, aki szerint őseink 99 százaléka vadászott, ha ők nem lettek volna sikeres vadászok, akkor mi nem lennénk, így pedig a vadászat ellenzői sem lennének.

“Nem azt kell tehát megmagyarázni, hogy miért vadászik valaki, hanem azt, hogy miért viseltetik valaki előítéletes ellenérzéssel a vadászat és a vadászok iránt”- mondta. Beszédében megemlítette a Walt Disney Bambiját, ennek kapcsán pedig veszélyes tendenciának nevezte az állatok humanizálását, az ember és az állat egy szintre helyezését, mert szerinte innen már csak egy lépés az ember dehumanizálása.

Hozzátette, a tisztelet és bizonyos jogok a természet rendjének megfelelően minden élőlényt megilletnek, de az ember az ember, az állat pedig állat, a vadászok pedig szerinte a természet rendjét képviselik.

A vadászat választott engem című kötet bemutatója. Semjén Zsolt és Bayer Zsolt 2022 01 12 fotó: Koszticsák Szilárd MTI MTVA

Bayer Zsolt elmondta: hatéves korában döntötte el, hogy vadász lesz, akkor olvasta Kittenberger Kálmán A Kilimandzsárótól Nagymarosig című munkáját. A vadászat választott engem című kötet első novellája is erről szól, hogy egy gyereket miként tud egy könyv rabul ejteni és meghatározni egy életre — tette hozzá. Kiemelte: a magyar vadászirodalom csodálatos, példaként említette Fekete István, Széchenyi Zsigmond és Kittenberger Kálmán írásait.

Semjén Zsolt trófeavadász rénszarvas áldozatával Svédország

A vadászat választott engem című kötet az Egy a Természettel Nonprofit Kft. megbízásából a Dénes Natur Műhely Kft. gondozásában jelent meg.
Szily László a 444.hu-n a könyvről a Ha Jézus élne, saját kezűleg lőné agyon a szemtelen vadállatokat című cikkében írt.

Kapcsolódó anyagok:

A vallástudós beolvasott a vadászatról baromságokat beszélő KDNP-elnök Semjénnek

Brigitte Bardot üzent Semjénéknek: “Menjetek ti a jó büdös fenébe!”

Horthy és Kádár után most Semjén a fővadász

Levél Semjén Zsoltnak és Kovács Zoltánnak

Assisi Szent Ferenc ma ökoterroristának minősülne

Hol épült ki a vadászati hazugsággyár? – Agancsfesztivál

Jogot sértett a vadászati kiállítást szervező cég – gyanús pénzmosoda

Konzervvadászat, hataloméhség és perverz trófeavadászat

Lőpor, vérszag, erekció

Szabadon engedték a vadászati (ál világ) kiállítás tokhalait

TaxiNERmia, “Tömjén Zsolt” álszent zöldítése és ökoterroristák elleni szónoklata

Semjéni vadász szemlélet: életidegen az ólommentes durrogás

Nyílt levél Semjén Zsolthoz

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás