Hirdetés

Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja idén a hazai, környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket. E nevetségesen jelképes összeg jelzi az Orbán-kormány “zöld elkötelezettségét”, miközben ennek a többszörösét kapják álcivil kormányközeli/baráti “gittegyletek” pályázat nélkül. Áder János idén újabb másfél milliárdot kapott fenntarthatósági zöldrefestésre.

Mint a minisztérium közleményében írja: “A pályázat célja ezen szervezetek szakmai munkájának támogatása, közreműködésének biztosítása a Nemzeti Természetvédelmi Alaptervben meghatározott célkitűzésekhez illeszkedő, illetve bizonyos állami feladatok átvállalásából adódó szakmai programok eredményes megvalósításában.  A támogatható tevékenységek és megvalósítható célok között szerepel a természeti erőforrások és értékek, valamint az ökoszisztémák védelme és helyreállítása, az életközösségek működőképességének megőrzése, illetve a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása.

A 2023. évi pályázati felhívásra 76 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját, amelyből 52 darab felelt meg a formai értékelés szempontjainak. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 23 civil szervezet részesül támogatásban, akik az általuk kidolgozott és benyújtott projektek megvalósításával járulnak hozzá a pályázati felhívásban rögzített természetvédelmi célok eléréséhez.”

A pályázati eredmények:  Agrárminisztérium 2023. évi természetvédelmi pályázat (pdf. 200 KB.)

Nagyban épülnek az akkumulátorgyárak, de Áder János alapítványának környezettudatossági rendezvényére szerencsére akadt másfél milliárd.  Az Orbán kormánynak csak a szavak szintjén nagyon fontos a környezetvédelem.  Bruttó 1 milliárd 460 millió forintért tervezi meg az Áder János volt köztársasági elnökhöz köthető Kék Bolygó Klímavédő Alapítvány 2023-as fenntarthatósági rendezvényét, a Planetet az Unger Zsolt Grafikai és Szolgáltató Kft. és a Clair & Curtis Communication Kft.
Áder újabb másfél milliárdos fenntarthatósági zöldrefestése

Áder János alapítványa és a civil szféra állami támogatása 2020.

Az elmúlt években folyamatosan csökkent a zöld civil szféra állami pályázati támogatása is, miközben pl. Áder János az antizöld kormányt zöldrefestő alapítványa sok-sok milliárddal gazdagodott – lásd további cikkeinket:

Nemzeti propaganda zöldrefestés sok-sok milliárdnyi közpénzből

A nagy Greendex biznisz – Merre csorog a lé?

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványt 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás