A rovat kizárólagos támogatója

Orbán Ráhel környezettudatos bababoltot nyit, és ezzel mindent szimbolizál, amit a kormány és a klímakatasztrófa viszonyáról tudnunk kell.
Miközben a Fidesz az EU-ban sorban vétózza a klímaügyi intézkedéseket, keresztbe tesz a klímavédelemnek, ahol tud, addig a miniszterelnök lánya, az ország egyik leggazdagabb emberének felesége, a magyar turisztika alfája és omegája, szemrebbenés nélkül próbálja zöldre festeni magát. Egy bolttal. Tökéletes.

Orbán Ráhel, akinek családja benne van a Fertő-tó tönkretételében, aki nem tesz semmit a Velencei-tó kiszáradása ellen, egy bolttal próbálja megvédeni a bolygónkat.
De benne van ebben a rendszer minden szánalmassága is, hogy miközben Kövér László “zöld hisztit” kiált, addig Ráhel azért inkább a menő barátnőinek akar megfelelni azzal, hogy tolja a fenntartható bababoltot.
Csakhogy egy fenttartható bababolttal nem állítjuk meg a klímaválságot.

Orbán Ráhel az út szélére dobta a szaros pelenkát Horvátországban 2018 aug. Forrás és további fotók

Úgyhogy Ráhel, ha igazán menőzni akarsz azzal, hogy te mennyire zöld vagy, inkább dobd el a bababoltot, mint a szaros pelenkát, és kérd meg a férjedet, az apádat és a pénztárcáját, hogy:
Ne a klímavédelmi intézkedéseket vétózzák meg az EU-ban a nagy nyugati autógyárak kérésére, hanem inkább a szennyező cégek lobbijának álljanak ellen!
Ne hagyják ölbe tett kézzel, hogy kiszáradjon a Velencei-tó!
Állítsák le a Fertő-tavat szétbarmoló beruházásukat!
Hagyják abba a Balaton bekebelezését!
Biztosítsanak forrásokat a nagyvárosok klímaadatptációjára, ne kelljen megfőnünk minden nyáron az aszfalton
A nagyüzemi gazdálkodás helyett támogassák végre a helyi igényekre alapozó klímaspecfikus tájgazdálkodást!
Támogassák a megújulókra való átállást és az energiatakarékosságot, például indítsanak egy nagy bérház- és panelprogramot uniós pénzből, ahelyett, hogy ellopják ezeket a forrásokat!
Hozzanak létre valódi tervet a klímakatasztrófa magyarországi hatásainak enyhítésére!
Ha komolyan menőzni akarsz a barátaidnak, akkor abba lehet hagyni a saját marketined zöldre festését, és a fenti javaslatok mentén el lehet kezdeni zöldíteni az országot. Minden más csak kártékony bullshit!

Üdvözlettel:
Jámbor András,
a Diákváros-tüntetés főszervezője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú választókörzetében Józsefvárosban, Ferencvárosban, a József Attila-lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson
Nyitókép: Orbán Ráhel és Tiborcz István népszava

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás