A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 24.hu

A tervektől eltérően mégsem épül kézilabdacsarnok Káptalanfüreden, a józsefvárosi önkormányzat tulajdonában lévő gyerektábor területén, írta az 24.hu. Köszönjük az értelmetlen fairtást a fideszes Kocsis Máté korábbi, és a szintén fideszes Sára Botond jelenlegi polgármesternek is.2017-ben a VIII. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy 2018-ra a Veszprém kézilabda klubjának segítségével 2018-ra 3,5 milliárdból megújul a tábor, amelynek a területén egy sportcsarnok is épül. 2019 van, és se sportcsarnok nincs, se táborozó gyerekek.

Kocsis Máté, Józsefváros egykori polgármestere, most parlamenti képviselője, a Fidesz-frakcióvezetője és egyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke 2018-ban beszélt arról, hogy önerőből nem tudták volna felújítani a tábort, ezért vonták be a Veszprémet, ami tao-pénzből építkezhetett volna. Sportszakmai szempontok nem nagyon indokolták a belépésüket, hiszen Veszprém 13 kilométerre van a tábortól, így a 24.hu következtetése szerint csak a közpénz becsatornázása miatt lehetett szükség a kéziklubra.

Miután Józsefváros 2,2 milliárdot kapott az államtól a táborra, már a munkálatok első ütemét finanszírozó Veszprém sem kellett. Az önkormányzat felbontotta a klubbal a szerződést, és a terveket is módosították, elálltak a konferenciaközpont és a sportcsarnok építésétől, csak egy főépületet húztak fel a meglévő bungalók mellé.  Az ügyeskedés legnagyobb vesztese a környezet lett, a 3,2 hektáros terület nagy részén teljesen feleslegese vágták ki fákat.
Nyitókép: index videóból.

Kapcsolódó anyagok:

Miért gyűlöli a Fidesz a fákat?

Durva környezetszennyezést mutyizhatott el a zöldhatóság Velencénél

Zöldek nélkül

A Fidesz a fakivágások pártja lett

Fizess, és irthatod a fákat. Így zöldít Ferencváros

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek