A rovat kizárólagos támogatója

Kedves megvezetett emberek! Ne higgyetek el mindent! Szeretném, ha tisztán látnátok a Fertő tó ügyében! (is) Fényt a sötétbe – egy villanyszerelő gondolatai.

Mielőtt legyintenétek, megvonnátok a vállatokat és továbbgörgetnétek a “nem ott élek, semmi közöm hozzá” szlogennel, tudnotok kell, hogy a propagandával terjesztett “hivatalos információkkal” és az ezáltal kialakult tévhittel ellentétben, nem csak egy kis városka, annak a környékének az ügyéről és pénzéről van szó, hanem a Tiétekéről is!

Míg Sopron polgármestere a “soproni emberek” nevében (ami a népszerűségét látva, majdnem 200 fő), azok akaratának megfelelő-, érdekeit képviselő-, és általuk támogatott fejlesztésről posztolgat, addig az igazság itt Sopronban ettől nagyon-nagyon messze van.
Nem egy maréknyi környezetvédő aktivista, vagy a “baloldal” elégedetlenkedik, hanem az itt élő normálisan gondolkodó abszolút többség, pártállástól függetlenül.
Óriási, közpénzből finanszírozott propaganda keretein belül próbálják elhitetni a külvilággal, hogy aki ellenzi az általuk megálmodott pénznyelő beruházást, az egyszerűen “baloldali”, vagy “osztrák érdekeket” szolgál. Sőt, szerintük az osztrákok egyenesen “irigyek”, ezért ellenzik a projektet…
…és akkor most jöjjön a valóság:

Háttérben a Mészáros birodalom munkagépei, előtérben a beruházó szerint veszélyes civilek. 2021 06 10. Fotó: Járdány Bence Greenpeace Magyarország

A Fertő tó fejlesztésére 2014-ben (2018-ig bezáróan) 1,7 milliárd forintot irányoztak elő, amit a soproni és a környékbeli emberek egyöntetűen vártak és támogattak. Ez a “szolid” beruházás azokat a szükséges fejlesztéseket, lakossági igényeket valósította volna meg, amelynek keretein belül egy emberi-, a környezet állagát-, a táj jellegzetességét és élővilágát megőrző szabadidős tér jött volna létre, egy felújított, karbantartott parttal, stranddal, kikötővel. Nagyon fontos, hogy mindez, az évtizedek óta a Fertő tájon élő, turisztikára-, vendéglátásra alapozó számos családi kisvállalkozás érdekeinek a szem előtt tartásával történt volna.
Vártuk, de a kampányígéret a többihez hasonlóan, szépen csendben eltűnt. Aztán 2016-ban újra felbukkant, de akkor már 7,9 milliárdos költséggel, persze tervek, információk, tájékoztatás, egyeztetések nélkül. A soproniak csak találgatni tudtak, mivel minden kérdésük lepattant a címzettekről.
Míg folyt a “kérdezősködés”, 2017 nyarán, a mai napig tisztázatlan körülmények között leégtek a cölöpházak, amelyek láthatóan az új tervek útjában voltak. Se felelős, se válaszok, semmi… Flexelt egy melós a nádtetőn, és ennyi….

Nem is kellett sokat várnunk, mert 2018-ban előálltak egy olyan abszurd tervvel, ami nem csak a józan észt vágta agyon, de még a már módosított 7,9 milliárdot is több mint 22 milliárddal. Persze, ha a hazudozásra, sunyiskodásra, ilyen-olyan “repi-költségekre”, kis fizetésecskékre, tiszteletdíjacskákra fordított közpénzt is hozzávesszük, akkor most valószínűleg már rég nem 30 milliárdnál tartunk.

fertő tavi vízitelep tervei 2015 és 2019

Tehát, a lényeg az, hogy ne higgyetek nekik!

A soproni emberek, ideértve minden “oldalt”, igenis támogatnak egy ésszerű kereteken belül megvalósuló, átlátható finanszírozású Fertő tó fejlesztést, de amit ez a néhány ember itt önhatalmúlag művel, az a környékbeliek akaratával és érdekeivel homlokegyenest szembe megy!
Ott tartunk, hogy az itt élőkön és a környékbelieken túl, egyre több nemzetközi környezetvédő-, jogi- és politikai szervezet is követeli ennek a rémesen beteg agyból kipattant beruházásnak a leállítását.

Az itt élők érdekeit az szolgálta volna, ha egy kis büfésorral, játszótérrel rendbe teszik a partot a tóban fürödni kívánóknak, a horgászoknak, vitorlázóknak, sétahajókázóknak, vagy a sétálni, túrázni vágyóknak. Ennyi.  A többieknek meg jól jött volna egy élményfürdő Sopron szélén, valahol egy leendő lakópark helyén, akár önkormányzati fenntartásban.
Ezzel szemben, a jól ismert, közpénzen zsírosodó arcok felbukkanásával, az itt élő emberek érzéseit és javait, az állatvilágot és a természetet nem tisztelve, nem kímélve, gőzerővel megkezdték a táj és a 30 milliárd pusztítását.

Mindenkinek tisztában kellene lennie végre azzal, ahogy orbán, semjén, szijjártó és a bandájuk nem “Magyarország”, vagy a “magyar emberek”, úgy barcza, farkas, simon meg a haverjaik sem “Sopron”, vagy a “soproni emberek”!

Ők valami egészen mást képviselnek.
Egy kis érdekesség a végére:
Miskolctapolcán és Sopronban, majdnem egyidőben adtak/adnak át egy-egy fürdőt, uszodát.
A fideszes vezetésű Sopron, a tervezett 5 milliárddal kicsit megcsúszva több, mint 15 milliárdból épített fel egy 2 medencés csarnokot, míg az ellenzéki város Miskolc, a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdőt (ajánlom a honlapjukat) 8 belső-, 2 külső medencével, csúszdaparkkal, wellness központtal, sportolási lehetőséggel, fittness központtal, vízi játszótérrel, és étteremmel együtt 12.7 milliárdból hozta ki.
Ezek tudatában már kicsit érthető, hogy néhányan miért ragaszkodnak a 30 milliárdos Fertő tó “fejlesztéshez”.
Ugye elgondolkodtató?
30 milliárdból (ami még valószínűleg közel sem a számla vége) rendbe tehetnék a Fertő partját az ott pihenni vágyóknak, és építhetnének 2db “Ellipsum”-ot Sopronban, hogy kánikulában ne Ausztriába meneküljenek az emberek a környékről!
Na, ez a valóság itt nálunk.
Üdvözlet Sopronból!

Kapcsolódó anyagok:

A Fertő tavat tönkretevő kormánycég a Greenpeace aktivistákat vádolja károkozással

A Greenpeace békés akcióban mentett védett fecskéket a Fertő tavi luxusberuházástól

A Greenpeace és a Nagy Tavak Koalíció mellett már az UNESCO is a Fertő tavi nagyberuházás leállítását sürgeti

A fideszes gépezet átgázolt a jogon is a Fertő tónál

Európai uniós eljárás indult a Fertő tó ügyében

A Fenntartható fejlődés bizottsága elutasította a Nagy Tavak Koalíció tavak védelmére alkotott határozati javaslatát!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás